Vorig onderwerp

Volgend onderwerp

Inhoud boek

Book Index

Clustering van relaties

Wanneer u uw commerciële kansen gaat bepalen, gaat u er vanuit dat binnen één huishouden de verzekeringen uit het ideaalassortiment aanwezig zijn. Dat huishouden kan uit meer dan één persoon bestaan. Een inboedelverzekering kan op naam staan van de hoofdbewoner, of van diens partner. Ook eventueel inwonende kinderen of ouders kunnen verzekeringnemer zijn.

Om te voorkomen dat de verzekeringen op naam van anderen dan de hoofdbewoner niet meegeteld worden, clustert u de relaties. U clustert de relaties op basis van het relatieverband. Denk daarbij aan:

  • Partner van
  • Kind van
  • Ouder van
  • Eigenaar van
  • Bedrijf van

    Let op!

    Als u Werkgever van en Werknemer van clustert, 'ziet' Scenario Assurantie alle verzekeringen van de werknemers ook bij de werkgever. Wanneer bijvoorbeeld een werknemer voor zijn woning een glasverzekering heeft, en de werkgever heeft voor het bedrijfspand geen glasverzekering, krijgt u geen signaal dat de glasverzekering bij het bedrijf ontbreekt.

    Dit geldt ook voor relatieverbanden tussen personen die samen geen huishouden voeren. Wanneer u bijvoorbeeld het relatieverband Broer/Zus van gebruikt, en deze relaties hebben ieder een eigen huishouden, dan is clustering niet van toepassing.

    Wanneer de eigenaar van een bedrijf diverse verzekeringen zowel privé als zakelijk gebruikt, kan een clustering wel van toepassing zijn.

Er zijn twee mogelijkheden om relaties te clusteren:

  • In één keer collectief per relatieverband.

    Zie het onderwerp Relaties collectief clusteren per relatieverband. Zie het onderwerp Relaties per relatieverband collectief clusteren.

  • Eén voor één per relatie.

    Zie het onderwerp Relaties per relatie clusteren. U kunt dit doen voor een paar relaties om te zien hoe het clusteren werkt. Daarna kunt u alsnog de clustering collectief uitvoeren. Ook kunt u bepalen dat u niet alle relatieverbanden collectief clustert.