Gebruik gezinsgegevens
In veel softwarepakketten is er sprake van een hoofdrelatie (het 'gezinshoofd') met de gezinsleden als subrelatie. Contracten worden gekoppeld aan de hoofdrelatie. Deze ontvangt ook de correspondentie.
In Scenario Assurantie is iedere relatie gelijkwaardig:
- Wanneer de partner van het gezinshoofd een contract afsluit, dan staat het contract op naam van de partner. Dat geldt ook voor (inwonende) kinderen die een eigen contract hebben (bijvoorbeeld een bromfietsverzekering).
In het geval dat het relatieverband wijzigt (het kind gaat het huis uit, scheiding), hoeft u slechts het relatieverband aan te passen. De contracten blijven op naam van dezelfde persoon staan.
- U kunt partner en kinderen apart aanschrijven. Bijvoorbeeld:
Wanneer een van de kinderen 18 jaar wordt, kunt u het kind daarmee persoonlijk feliciteren in een brief. U kunt eraan refereren dat wanneer het kind zijn rijbewijs heeft gehaald, u hem graag wilt adviseren over het afsluiten van een autoverzekering.
- Bij 'hergebruik' van de gegevens van de partner of het kind kunt u eenvoudig de al aanwezige gegevens koppelen. Bijvoorbeeld:
- Het kind is tegenpartij in een schade
- De partner is de verzekerde in begunstigde in een contract
- U kunt uw portefeuille met de gegevens van partner en kinderen segmenteren naar
- alleenstaanden;
- gezinnen zonder kinderen;
- éénoudergezinnen;
- gezinnen met kinderen.
Deze groepen kunnen voor u doelgroepen zijn om bepaalde producten onder de aandacht te brengen. U kunt uw marketing afstemmen op een van deze groepen.
- Tijdens een gesprek met uw klant kunt u in het Klantbeeld (widget Gezinsleden/overige relaties) direct de gegevens van de rest van het gezin zien:

U ziet in één oogopslag de gezinssituatie en kunt dit in uw commerciële gesprek gebruiken.
U houdt het overzicht op de contracten van het gezin door van clustering gebruik te maken. Zo ziet u steeds welke verzekeringen in het gezin al aanwezig zijn, en welke u kunt adviseren om nog af te nemen. De module Hiaatbepaling ondersteunt u hierbij.
|