Vorig onderwerp

Volgend onderwerp

Inhoud boek

Book Index

Kantorenmodule: uitsluiten ingelogde relaties (4.1.1.2)

Het is mogelijk dat op een systeem een strikte scheiding via de kantorenmodule is ingericht. Dit betekent dat in de header van de aanroep naar een WebApi-ingang het bedrijf en kantoor waaronder deze actie valt moeten worden opgegeven. Als gebruikgemaakt wordt van een applicatie-id/client secret om in te loggen moet ook de medewerker opgegeven worden. Op basis van deze gegevens wordt bepaald of de benaderde gegevens wel mogen worden ‘gezien’ volgens de kantorenmodule. 

Vanaf nu wordt deze scheiding, als is ingelogd is al een relatie, echter genegeerd. De gegevens die de relatie mag zien worden alleen nog maar beperkt op basis van of zij bij de relatie horen, en niet op basis van het kantoor waar de gegevens bij horen. Als gevolg hiervan is het, bij een aanroep die namens een relatie wordt gedaan, niet langer meer nodig om het KantoorId op te geven in de header van een aanroep. Ook is het in dat geval niet langer meer nodig om een MedewerkerId op te geven, tenzij de WebApi-ingang de medewerker nog om andere redenen nog vereist. (Denk bijvoorbeeld aan WebApi-ingangen die bij een wijziging de meegegeven medewerker vastleggen als ‘veroorzakende medewerker’.) 

Het is nog steeds toegestaan om het KantoorId en MedewerkerId alsnog op te geven. Ze zijn ze nog steeds onderhevig aan een aantal juistheidscontroles, maar de scheiding op basis van de kantorenmodule wordt simpelweg niet uitgevoerd. 

Het blijft bij een strikte kantorenscheiding wel nog altijd nodig om een BedrijfId mee te geven in de header.