Vorig onderwerp

Volgend onderwerp

Inhoud boek

Book Index

Soort schade en schadeclassificaties (4.1.1.7)

Vanaf de DIAS Assurantie versie 4.1.1.5 is de controle tussen de AFD branches van SIVI en de Schadeclassificatie codes van Stichting CIS ingebouwd. 

Stichting CIS hanteert op dit moment zestien zogenoemde hoofdbranches zonder te specificeren welke AFD (sub) branches hieronder vallen. 

Hierdoor is het voor veel gebruikte (AFD) branches onmogelijk om in DIAS Assurantie een schade in te voeren met een schade oorzaak die aan de tabel met juiste schadeclassificaties is gekoppeld, op basis van de branchehiërarchie van stichting CIS. 

Vanaf deze versie hebben we een vertaalslag gemaakt tussen de SIVI-branches naar de hoofdbranches van Stichting CIS in afwachting op de uitbreiding door Stichting CIS. 

Hierdoor is het weer mogelijk om in DIAS Assurantie schades met een Soort schade in te voeren op basis van de branchehiërarchie van de schadeclassificaties. 

Bij invoer van een schade

Als er geen Soort schades zijn met een juiste schadeclassificatie voor de gebruikte branche in de verzekering, komt de volgende melding.

melding schade

Als er geen enkele Soort schade aanwezig is die aan een toegestane schadeclassificatie hangt, wordt de volledige lijst van Soort schades getoond en kan één van de getoonde schadeclassificaties worden gekozen. Hierdoor is het toch mogelijk om de schade in te voeren.

Er moet wel een Soort schade gekoppeld of aangemaakt worden met de juiste schadeclassificatie die bij de gebruikte branche is toegestaan. Als dit niet gebeurt dan leidt dit steeds in het CIS Deelnemersportaal tot een afkeuring.

Bij muteren van een schade

Als een Soort schade ingevoerd is zonder een juiste schadeclassificatie voor de gebruikte branche in de verzekering, komt de volgende melding:

melding schade2

Door deze melding moet in de schade opnieuw een Soort schade gekozen worden waar een schadeclassificatie aanhangt die toegestaan is bij de Stichting CIS aangegeven hoofdbranches. 

Als geen enkele Soort schade aanwezig is die aan een toegestane schadeclassificatie hangt, wordt de volledige lijst van Soort schade getoond en kan een van de getoonde schadeclassificaties worden gekozen. 

Hierdoor is het toch mogelijk om de schade te muteren.

Er moet wel een Soort schade gekoppeld of aangemaakt worden met de juiste schadeclassificatie die bij de gebruikte branche is toegestaan. Als dit niet gebeurt dan zal dit steeds leiden in het CIS Deelnemersportaal tot een afkeuring.