Brief aan relatie en partner
In Scenario Assurantie wordt er vanuit gegaan dat iedere natuurlijke- of rechtspersoon een relatie is en zo ook in Scenario Assurantie wordt ingevoerd.
In de relatiegegevens koppelt u op het tabblad Relaties verschillende relaties, zoals partner en kinderen, aan elkaar. Als u hierbij de standaard relatieverbanden
- 1 Partner van
- 2 Ouder van
- 3 Kind van
gebruikt, kunt u gebruikmaken van de standaardbrieven die u kunt importeren om de gegevens van partner en/of kinderen in de brief op te nemen. Hoe u dit zelf kunt doen voor de adressering en aanhef is beschreven in het onderwerp
De onderstaande methoden kunt u gebruiken als u een andere manier heeft om partners en kinderen in Scenario Assurantie te registreren en de gegevens van de partner in de adressering of de aanhef wilt opnemen.
- Partnergegevens in vervolgaanhef
Als u er voor kiest de gegevens van de partner niet in DIAS op te nemen, kunt u gebruikmaken van het veld Vervolgaanhef bij een relatie. In het veld zet u precies wat er achter de naam moet worden geplaatst, bijvoorbeeld en mevrouw S. Boersma.
Het veld vindt u in het venster Veld invoegen als AANHEF VERVOLG terug in het bestand . U kunt het veld plaatsen achter het veld {VOLLEDIGE NAAM} van de relatie. Zorg dat de velden gescheiden zijn door een spatie.
In de standaard tekst lay-outs is het veld al opgenomen.
- Subrelatie uit eigen gegevens groep
Het kan voorkomen dat de gegevens van een partner in een Eigen-gegevensgroep zijn opgenomen, bijvoorbeeld vanuit een conversie. In dat geval kunt u de gegevens van de partner in het venster Veld invoegen terugvinden bij .
U kunt daarbij kiezen uit de in de eigen-gegevensgroep gedefiniëerde eigen-gegevensrubrieken.
In de lay-out moet u de velden toevoegen en een test opnemen op het bestand »(naam eigen gegevensgroep).
Let op!
Als u werkt met standaardbrieven is het van groot belang dat u bij alle relaties in Scenario Assurantie de partner op dezelfde wijze heeft ingevoerd. Doet u dit niet, dan moet u in alle brieven met herhalingen en tests alle mogelijkheden opnemen, wat de lay-out bijzonder complex maakt.
|