Stappen vertalen naar Scenario Assurantie
Wanneer u weet welke stappen u in de workflow wilt plaatsen, kunt u deze 'vertalen' naar Scenario Assurantie. In dit onderwerp leest u hoe u die vertaalslag maakt.
- Ga na welke stappen u in Scenario Assurantie kunt vastleggen.
U kunt in Scenario Assurantie taken aanmaken, zodat u er aan wordt herinnerd iets in een ander programma te doen of op een andere manier. Bijvoorbeeld: kalenders bij de drukker bestellen in een planning voor een relatiegeschenk.
- Ga na wat voor actie u wilt: een (vervolg) taak aanmaken, of een document aanmaken?
- Houdt u er rekening mee, dat u geen planning als vervolg van een planningsregel (taak) kunt inrichten.
- Zorg dat de documenten die u in de planning wilt gebruiken al in Scenario Assurantie aanwezig zijn.
- Welke stappen wilt u direct bij het starten van de planning in beeld hebben, bijvoorbeeld in het activiteitenoverzicht? Welke stappen wilt u pas zien als een vorige stap daartoe aanleiding geeft?
- Welke stappen in de planning zijn verplicht?
U kunt een planning niet afsluiten als er verplichte taken zijn, die nog niet zijn afgehandeld. Het verplicht maken van een planningregel is dus een geheugensteuntje dat u nog iets moet doen.
- Welke medewerker of welke afdeling moet de stap uitvoeren?
Het is niet verplicht om een planningsregel/taak aan een afdeling of medewerker te koppelen. Het koppelen maakt wel duidelijk waar u de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren wilt leggen. De verschillende afdelingen en medewerkers hebben een beter overzicht van hun werkvoorraad als u de planningsregels koppelt.
Om te voorkomen dat een planningregel niet (tijdig) wordt opgepakt, bijvoorbeeld bij ziekte van een medewerker, kunt u een regel aan zowel een afdeling als aan een medewerker koppelen.
- Welke termijnen wilt u gebruiken voor de verschillende stappen?
U kunt aangeven over hoeveel dagen na aanvang van een planningregel de deadline is. Medewerkers kunnen in hun activiteitenoverzicht hun taken op deadline sorteren door deze kolom naar voren te slepen.
Ook kunt u de aanvangsdatum in de planningregel definiëren. Daarmee geeft u aan wanneer dat planningonderdeel in het activiteitenoverzicht te zien is.
- Bij welke stappen wilt u dat er wordt gerappelleerd (en op welke termijn)?
|